Mục lục:

Lego Dynamo Voor Demo: 5 bước
Lego Dynamo Voor Demo: 5 bước

Video: Lego Dynamo Voor Demo: 5 bước

Video: Lego Dynamo Voor Demo: 5 bước
Video: 220v AC từ 12v 90 Amps Xe phát điện 1000W Tự làm 2024, Tháng bảy
Anonim
Lego Dynamo Voor Demo
Lego Dynamo Voor Demo

Trong deze laten có thể hướng dẫn, chúng tôi zien hoe wij een showsratieve Dyo hebben gebouwd voor on DEF eindproject. Onze dynamic van een piekvoltage van 20 Volt opwekken en daarmee makkelijk een serie led-lampjes laten branden.

Quân nhu

Công nghệ Lego đa dạng

PVC buis (đường kính 5cm)

Spoeldraad

neodymium schijfmagneten

Breadboard

Đèn LED

Soldeerbout

đồng hồ vạn năng

Oscilloscoop (voor testen)

Bước 1: Het Draaien Van Een Spoel

Het Draaien Van Een Spoel
Het Draaien Van Een Spoel

Bắt đầu gặp het afzagen van een stuk xi lanhvormig PVC gặp van đường kính 5 cm. De lengte van het stuk PVC moet minimaal 6 cm zijn om onze 2500 quanh co te kich thuoc (maar het kan ook langer als je meer winden wilt).

Neem een lang stuk spoeldraad (geïsoleerd koperdraad) en plak hiervan ongeveer 10 cm Large aan het uiteinde Large aan de Dyo, dit is een van de draadjes die uiteindelijk naar het lampje loopt dus zorg voor voldoende speling.

Begin daarna gặp het winden van het koperdraad om de spoel, zorg ervoor dat dit strak gebeurd anders komt het trong de weg van de draaiende onderdelen te zitten.

Nadat je 2500 quanh co (of meer) hebt gedraaid moet je weer wat speling overlaten en dan de draad growplakken. Ook là het belangrijk om met băng keo het uiteinde van de spoel aan het PVC te plakken zodat deze er niet afschuift.

Bước 2: Maken Van Het Draaisysteem

Maken Van Het Draaisysteem
Maken Van Het Draaisysteem

Zorg ervoor dat je gặp de lego technic onderdelen drie assen stevig kunt zetten tussen de lego balkjes. Op de eerste as schuif je alleen een groot tandwiel. Op de tweede as schuif je een klein tandwiel dat trong contact komt met het grote tandwiel op as 1, schuif ook nog een tweede groot tandwiel op de tweede as. De derde as heeft alleen een klein standwiel de spoel staat in contact het grote tandwiel op as 2. De derde as moet te verlengen zijn zodat deze tot bij de spoel komt. Hãy để erop dat alle assen soepel kunnen draaien.

Bước 3: Monteren Van De Magneten

Monteren Van De Magneten
Monteren Van De Magneten

Voor de mo Movieplek van de magneten hebben we op de as nog een tandwiel geplaatst. Cửa dit tandwiel hebben we weer twee lego assen geduwd waardoor er drie naast elkaar cửa het tandwiel steken. op dit vlak loden aan beide kanten magneten geplaatst zodat deze elkaar versterken. Zodat aan een kant de noordpool van de as af wijst en aan de andere kant de zuidpool. Als je dit met meer magneten doet is het belangrijk ze zo naast elkaar te plaatsen dat de magneetpolen in dezelfde richting wijzen, anders verzwakken de magneten elkaars velden.

Bước 4: De Constructie ở Elkaar Zetten

De Constructie ở Elkaar Zetten
De Constructie ở Elkaar Zetten

Bouw de lego zo om de tandwiel constructie en de as dat deze tijdens het draaien minimaal kunnen bewegen en verschuiven. Zoals te zien is op de foto's maakt het niet uit wat voor een lego stukjes er gebruikt worden zolang het eindproduct maar stevig zijn taak uitvoerd.

De spoel kun je makkelijk voor de draaias monteren door een kuip van legostenen te maken zo rolt deze tijdens het draaien van de hendel niet weg. Het effect van de magneten op de spoel is groter wanneer de onderlinge afstand klein is. Probeer daarom de spoel zo dicht mogelijk bij de magneten te plaatsen.

Bước 5: Bevestiging Lampjes En Breadboard

Bevestiging Lampjes En Breadboard
Bevestiging Lampjes En Breadboard

Dải het uiteindes van de spoeldraden en steek deze trong het breadboard op de + en - lijn. Tussen deze lijnen zijn dan de LED-lampjes song song te plaatsen en ook de multimeter of mogelijk de Oscilloscoop om de we hieu en het điện áp te meten.

Cửa nu aan het wiel te draaien gaan de LED-lampjes oplichten en heb je je eigen dynamico gebouwd.

Đề xuất: