Mục lục:

Dynamo: 5 bước
Dynamo: 5 bước

Video: Dynamo: 5 bước

Video: Dynamo: 5 bước
Video: DSCONS | Bài 3.3 - Các thao tác cơ bản trong Dynamo 2024, Tháng bảy
Anonim
Dynamo
Dynamo

Als een spoel zich trong een veranderend magneetveld bevindt, zal er een geinduceerde stroom in de spoel ontstaan. Dit Princecipe gaan we gebruiken om een Dyo te maken.

Bước 1: Materialen En Gereedschappen

De materialen die gật gù gật gù zijn voor dit dự án:

- Koperdraad geleidend đường kính 0,5 mm

- 2 staafmagneten gặp een houdkracht van ca 10 kg

- PVC buis gặp van đường kính 70 mm

- lego bouwblokken

- lego tandwielen

- lego staafjes

- mỏ vịt

- breadboard

- ledlampje

- 2 draadjes bảng bánh mì

- ferrofluid

- bakje bằng nhựa

De volgende gereedschappen zijn gật gù:

- spoelendraaier

- lijmpistool

- selleerbout

- stanley mesje

Bước 2: Het Maken Van De Spoel

Het Maken Van De Spoel
Het Maken Van De Spoel

Om de spel te maken gebruiken we de pvc buis, de koperen draad en een spoelendraaier. Maak de pvc buis aan de spoelendraaier wide en plak een de koperdraad aan de pvc buis. Cửa nu te draaien aan de hendel van de spoelendraaier, kunnen er in relatief korte tijd veel winden worden gemaakt. Om de spoel werkend te krijgen is het niet gật gù om alle quanh co tiền tệ netjes op elkaar te krijgen, maar het is belangrijk dat de hele pvc buis wordt bedenkt gặp koperdraad.

Als je klaar bent gặp het draaien kun je de draad afknippen. Mẹo: hou aan beide kanten een speling van ongeveer 20 cm zodat je het koperdraad makkelijker kunt doorverbinden. Ook kun je gặp een lijmpistool de draden een Beetje aan elkaar growlijmen zodat deze beter bij elkaar blijven..

Bước 3: Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard

Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard
Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard
Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard
Verbinden Van De Spoel Met Het Breadboard

Om de spoel te verbinden gặp het breadboard moet je eerst gặp een stanley mesje de buitenste laag van het koperdraad aan de twee uiteindes verwijderen. Doe hetzelfde gặp de breadboard draadjes en selleer vervolgens het koperdraad en het breadboard draadje aan elkaar mênh mông. De spoel, evenals de ledlampjes, kunnen vervolgens zoals op de afbeelding te zien is in het breadboard worden geplaatst.

Bước 4: Het Draaisysteem

Het Draaisysteem
Het Draaisysteem
Het Draaisysteem
Het Draaisysteem

De makkelijkste manier om het draaisysteem te maken is met behulp van lego. Zoals weergeven in de afbeelding kan een snel draaiend systeem gemaakt worden door een groot tandwiel gặp een klein tandwiel te verbinden en grow te maken aan een legomuur. Aan het grote tandwiel moet een handvat worden growgemaakt. Plak vervolgens gặp ducktape de twee staafmagneten op een lego staafje en maak dit staafje grow een de kleinere tandwiel. Als je nu de spoel (die al aangesloten là op het breadboard) voor de staafmagneten zet en vervolgens de magneten laat ronddraaien, zal het ledlampje gaan branden.

Bước 5: Optioneel: Ferrofluid

Optioneel: Ferrofluid
Optioneel: Ferrofluid

De ferrofluid wordt gebruikt om het magneetveld rond de opstelling zichtbaar te maken. Wanneer je gặp ferrofluid gaat werken is het belangrijk om de tafel waarop je werkt goed af te dekken en om oude kleding te gebruiken, muốn als de ferrofluid in je kleding komt dan krijg je het er niet meer uit. Zoals in de afbeelding te zien is hebben wij de ferrofluid in een plastic bakje gedaan wat met een lijmpistool dicht is gelijmd. Dit bakje hebben we vervolgens boven de draaiende magneten geplaatst. Zo là het mogelijk om het veranderende magneetveld in de opstelling te zien.

Đề xuất: