Mục lục:

DEF Eindopdracht Tự làm Động cơ DC: 5 bước
DEF Eindopdracht Tự làm Động cơ DC: 5 bước

Video: DEF Eindopdracht Tự làm Động cơ DC: 5 bước

Video: DEF Eindopdracht Tự làm Động cơ DC: 5 bước
Video: Bạn có biết rằng có một nơi để các kỹ sư học lại không? 2024, Tháng bảy
Anonim
Động cơ DC tự làm DEF Eindopdracht
Động cơ DC tự làm DEF Eindopdracht

Dit la hoe het eindproduct eruit ziet. De DC motor is aangesloten aan een Arduino die als voeding dient.

Bước 1: De Basis

De Basis
De Basis

Chúng tôi zijn begonnen đã gặp een plankje en (een stapeltje) magneetjes. Trong het plankje là een klein gaatje geboord waarin de magneetjes kunnen gỉen.

Bước 2: De Spoel

De Spoel
De Spoel

Vervolgens hebben we een kleine spoel gemaakt van dun, geïsoleerd koperdraad en bij de uiteindes twee dikkere koperdraden daaraan mênh mông gesoldeerd. Zo kan er stroom lopen van de Ene as, door de spoel, naar de andere as. De assen hebben wij zachtanticgeklemd aan de spoel zodat deze op hun plek blijven en gặp de spoel kunnen draaien. Merk op dat er twee koperen ringetjes zitten aan de uiteindes van de assen. Dit la om de spoel sau het khung niet te veel zijwaarts te laten bewegen.

Let er op dat de spoel en zijn assen niet te zwaar worden (d.w.z. wees zuinig gặp het aantal wikkelingen). Zodra de spoel te zwaar là, zal hij niet goed meer in beweging komen of zelfs niet eens voldoende kracht hebben om te blijven draaien. Met een zwaardere spoel là een grotere stroom en / of een sterkere magneet gật gù.

Bước 3: Isoleren

Isoleren
Isoleren

Omdat wij een Động cơ DC bouwen, moeten we één kant van de assen isoleren, zodat de stroom elke rotatie wordt onderbroken. Wij hebben gekozen om dit met op maat geknipte stukjes tape te doen om dit goed zichtbaar te maken.

Bước 4: Khung Het

Khung Het
Khung Het

Nu moet de spoel nog ergens trong kunnen draaien. Dit hebben wij gedaan door de assen te laten gỉen trong khung een koperen (en dus geleidend). Er là gebruik gemaakt van de sneden trong het plankje om ổn định van het koperen khung te verzekeren. Dit khung la op maat gebogen en zo goed mogelijk stan (lees: chẵn hoog) voor de assen zodat de spoel niet te veel gaat bewegen tijdens het draaien. Merk op dat het khung bestaat uit twee dikke, niet geïsoleerde koperdraden die zitten m.b.v. een kroonsteentje.

Bước 5: Động cơ DC Afmaken

Động cơ DC Afmaken
Động cơ DC Afmaken
Động cơ DC Afmaken
Động cơ DC Afmaken

Als laatste la het een kwestie van trong elkaar zetten. Het khung trong de plank, de spoel en magneet (jes) op hun plek en de voeding aansluiten. Hãy để hierbij op de balans van de spoel. Zorg dat de gỉpositie van de spoel met de isolatie naar boven is, anders doet hij het niet zonder stotje.

Een leuke toevoeging aan deze Động cơ DC là om een Arduino als voeding te gebruiken. Daarmee kan bijvoorbeeld de spanning geregeld worden, waarmee je de motor Sneller of juist minder snel kan laten draaien. Succes!

Đề xuất: