Mục lục:

Đồng hồ đo Turbulentie: 4 bước
Đồng hồ đo Turbulentie: 4 bước

Video: Đồng hồ đo Turbulentie: 4 bước

Video: Đồng hồ đo Turbulentie: 4 bước
Video: Turbulentie Testo 435 2024, Tháng bảy
Anonim
Đồng hồ đo Turbulentie
Đồng hồ đo Turbulentie

Dit is een directionables voor een Turbulentie meter. Deze mét đáp ứng niet het Reynolds nummer maar de mate van uitwijking van een stokje achter een object dat turbulentie veroorzaakt. De mate van uitwijking wordt elke 50 ms gemeten en vergeleken met de vorige uitwijking waarde (als in abs (u (tnu) -u (tvorige))), dit getal wordt over 4 seconden gesommeerd en vergeleken met een kalibratie waarde voor laminaire stroming, een tussen fase en turbulente stroming.

Quân nhu

  • Hạt photon en breadboard
  • Cảm biến thời gian bay VL53L0X
  • Đầu nối ghim (mannelijk en vrouwelijk)
  • Xe van 4x Kabels 1 mét
  • Rèm vải 5x 8mm
  • 20x 8mm moeren en ringen
  • Băng keo & lijm
  • IJzerdraad 10 cm
  • Knoopje
  • Van ván Houten 40 cm
  • Vrijdraaiend wieltje

Bước 1: Bouwen

Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen

Zoals te zien is op de foto's is er een frame gậtig om de turbulentie mét op te hangen. Het khung là gemaakt van 2 houten planken van 6 cm giống en 2 cm dik. Tấm ván de bovenste là 24 cm lang, dit là gedaan om trong de stroomgoot te passen, tấm ván en de onderste là 15 cm lang. De planken zijn aan elkaar verbonden met 4x 8 mm draadstaal en moeren, dit la om de hoogte trong te kunnen stellen van de onderste plank. Het là dus gật gù 4 x 8 mm gaten te boren trong het midden van de bovenste plank en 3 cm uit het midden van de onderste plank, zoals trong het plaatje hier boven. Elke plank zit giant gặp 2 moeren, ringen en stukken draadstaal zodat niets beweegt tijdens het meten.

Om de sensor op te kunnen hangen moet er nog een gat van 8 mm geboord worden in de onderste plank en draadstaal er in worden geplaatst. De cảm biến wordt vervolgens rộng lớn geklemd tussen twee moeren. Daarnaast là băng keo een stuk gật đầu với cảm biến zodat deze geen elektrisch contact maakt.

Verder moet er een vrijdraaiend wieltje gemonteerd worden in de onderste plank onder het midden van de bovenste plank. Op dit wieltje moet een stuk ijzerdraad, van ongeveer 5 cm, growgelijmd worden en moet er een knoopje gelijmd worden aan de onderkant van het draad. Om het đáp ứng oppervlak te vergroten là een stuk băng keo van 2 bij 3 cm op het ijzerdraad gật gù cảm biến hoogte van de.

Bước 2: Mạch

Mạch điện
Mạch điện
Mạch điện
Mạch điện

Het mạch bestaat uit een hạt photon, een soort arduino, en een time of flight sensor, wij hebben een vl53l0x gebruikt. De time of bay sensor meet de afstand van de sensor tot het bewegende stokje, dit wordt gedaan met een tia laser hồng ngoại. De schakeling zelf is een vrij simpel ontwerp, sluit de time of bay cảm biến aan de hạt photon cửa middel van kabeltjes. De Vin moet aan een 2.6V tot 5.5V verbonden worden, de GND moet aan 0V verbonden worden, de SDA moet aan D0 pin verbonden worden en de SCL moet aan D1 verbonden worden. Om de arduino een veilige afstand te geven van het water zijn alle kabels verlengd gặp nai sừng tấm 1 mét lange kabel. Ook heeft de photon een stroombron gật gù, dit moet gedaan worden qua een micro usb aansluiting aan bijvoorbeeld een powerbank của usb laptop.

Bước 3: Mã

De code voor de nut photon zit in de. Zip bestand Code voor turbulentie mét hieronder. Pas de mã aan naar je eigen wens. Let Wel op als je de delayTime aanpast dat je ook de 't' in de while loop aanpast, eveneens andersom. Deze code bestaat uit 3 verschillende bestanden, het is gật gù ze allemaal op de arduino te laden zodat alle elementen van de code gebruikt kunnen worden.

De code komt justndeel van de maker van de time of bay sensor, de originele code is op hun website te vinden samen met een user manual en de specificaties van de sensor.

Trang web Velleman:

Bước 4: Meten

Om metingen te doen moet de photon of verbonden worden aan het internet en uitgelezen worden via de Event page van nut, of via een usb aansluiting naar je laptop. Trong beide gevallen là het handig om de meetgegevens te kalibreren, doe dit via de waarden 'LM' en 'ML' trong de code.

Stel 'LM' trong naar waarde die je wilt voor de overgang van laminaire stroming naar tussen fase. En voor 'MH' de waarde die je wilt als overgang van tussen fase naar turbulente stroming.

Bij kalibratie is het handig om eerst je maximale laminaire waarde te kiezen en vervolgens achter een object in turbulente stroom je MH in te stellen voor turbulente stromingen.

Đề xuất: