Mục lục:

Người bán vé qua đường. Happy Hacking: 4 bước
Người bán vé qua đường. Happy Hacking: 4 bước

Video: Người bán vé qua đường. Happy Hacking: 4 bước

Video: Người bán vé qua đường. Happy Hacking: 4 bước
Video: NGƯỜI THÀNH CÔNG LUÔN CÓ LỐI ĐI RIÊNG #Shorts 2024, Tháng bảy
Anonim
Người bán vé qua đường. Happy Hacking
Người bán vé qua đường. Happy Hacking

Cửa Gemaakt.

Owen CiciliaTim JansenMees van Essen

Quầy hành khách Arduino: APC

Openbaar vervoer, wij maken allemaal Weleens gebruik van. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de xổ perfecte zitplaats nog voor u vrij was. In de spits wanneer het druk is en iedereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de leadeur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.

Tegenwoordig là op de NS site te zien hoeveel coupés een trein heeft, een mooie toevoeging bij de site. Maar alsnog is de Problemem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze problemem tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.

Dit Idee willen wij realiseren gặp een Arduino. Cửa druksensoren trong elke stel te plaatsen en die te verbinden gặp een scherm die aangeeft hoeveel stelen vrij zijn. De Arduino berekent op Welke stelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm als een getal. De schermen zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé là. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS site. Op de site kunt u dan zien hoeveel Coupés jou trein heeft plus hoeveel plekken er vrij zijn.

Deze systeem is niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo chọc tức người qua đường van hun. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er gật gù zijn bij bepaalde locaties en tijden ở gót chân Nederland. Cửa dit systeem te gebruiken voorkomen chúng tôi veel kích thích trong het openbaar vervoer en zo kunnen wij het bottomstructuur verbeteren voor Comfortabele reizen in de toekomst.

We hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een systeem bedacht om het aantal vrije plaatsen trong een trein coupe te tellen en weer te geven. Cửa middel van druksensors trong de stelen te doen die een signaal doorgeven aan een display boven de deur van de coupe của de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte is voordat ze de drukken trein in stappen.

onderdelen.

- arduino.

- bảng mạch bánh mì arduino.

- Ada quả 0,56 màn hình led.

- druksensoren.

- kabels.

Bước 1: De Ontwikkeling

We zijn begonnen gặp het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. vi daarna zijn we begonnen met de design thinking.

hoe zijn we op het idee gekomen. we hadden een brainstorm sessie over waar je zoal aan irriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. we zijn begonnen met brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. onderdelen voor nguyên mẫu.

Bước 2: De Display

De Display
De Display

we zijn al allereerst begonnen gặp het aan de praat krijgen van de display, we hebben gebruik gemaakt van een Ada quả 0.56 led hiển thị.

Bước 3: Cảm biến De

Cảm biến De
Cảm biến De

we hebben voor ons nguyên mẫu een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het

Bước 4: Mã Arduino

/***************************************************

Đây là thư viện dành cho Ba lô LED I2C của chúng tôi

Được thiết kế đặc biệt để hoạt động với ba lô Adafruit LED 7-Segment - https://www.adafruit.com/products/881 - https://www.adafruit.com/products/880 - https://www.adafruit.com/products/880 - https:// www. adafruit.com/products/879 - https://www.adafruit.com/products/878 9 Các màn hình này sử dụng I2C để giao tiếp, cần có 2 chân để giao tiếp. Có nhiều địa chỉ I2C có thể lựa chọn. Đối với ba lô có 2 chân chọn Địa chỉ: 0x70, 0x71, 0x72 hoặc 0x73. Đối với ba lô có 3 chân Chọn địa chỉ: 0x70 đến 0x77

Adafruit đầu tư thời gian và nguồn lực để cung cấp mã nguồn mở này, vui lòng hỗ trợ Adafruit và phần cứng nguồn mở bằng cách mua các sản phẩm từ Adafruit!

Viết bởi Limor Fried / Ladyada cho Adafruit Industries. Giấy phép BSD, tất cả văn bản ở trên phải được bao gồm trong bất kỳ phân phối lại nào ************************************** ************** /

#include // Bật dòng này nếu sử dụng Arduino Uno, Mega, v.v. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Ma trận Adafruit_7segment = Adafruit_7segment ();

void setup () {#ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin (9600); Serial.println ("Bài kiểm tra 7 đoạn ba lô"); #endif matrix.begin (0x70); pinMode (7, INPUT_PULLUP); pinMode (8, INPUT_PULLUP); pinMode (9, INPUT_PULLUP); pinMode (10, INPUT_PULLUP); }

void loop () {int ghếFree = 42;

int button1 = digitalRead (7); if (button1 == LOW) {ghếFree = chỗ ngồi miễn phí -1; }

int button2 = digitalRead (8); if (button2 == LOW) {ghếFree = chỗ ngồi miễn phí -1; }

int button3 = digitalRead (9); if (button3 == LOW) {ghếFree = chỗ ngồi miễn phí -1; }

int button4 = digitalRead (10); if (button4 == LOW) {ghếFree = chỗ ngồi miễn phí -1; }

// in ra một dấu phẩy động matrix.print (seatFree); matrix.writeDisplay (); chậm trễ (50);

}

Đề xuất: