Mục lục:

Levend Schilderij: 4 bước
Levend Schilderij: 4 bước

Video: Levend Schilderij: 4 bước

Video: Levend Schilderij: 4 bước
Video: Julie Burstein: 4 bài học về sự sáng tạo 2024, Tháng bảy
Anonim
Levend Schilderij
Levend Schilderij

Dit is mijn eerste project op Guiductables. Dự án Dit is een levend schilderij die bepaalde acties uitvoert wanneer je op een knop drukt. Het leuke aan dit project is dat je het op veel veschillende manieren kan doen, als je wilt kun je mij stappen aanpassen of weglaten of totaal nieuwe stappen toevoegen. Zo heeft iedereen zijn eigen schilderij gặp ieder zijn nhân vật eigen. Hieronder vind je de eisen van dit project en de MOSCOW lijst met alle onderdelen van dit project.

Eisen:

- Het moet op een verbinding bevatten - Er moet een elektrische schakeling inzitten

- Máy / công cụ nhỏ 3 verschillende gebruiken

- Vật liệu nhỏ 3 verschillende

- Minimaal 1 bewegend onderdeel.

Bước 1: Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij

Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij

benodigdheden:

hôn nhân:

  • Giấy dán giấy (A3)
  • Bảng cứng 300 x 600 mm
  • lijm
  • băng dubbelzijdig

máy móc:

  • een lazersnijder.
  • máy in
  • lijmpistool (optioneel)

phần mềm:

  • phần mềm lazersnijmachine
  • người vẽ tranh minh họa (optioneel)
  • www.makercase.com (optioneel)

Voor een schilderij heb je twee dingen gật gù, de tekening en de lijst. De benodigdheden staan hierboven beschreven. Als je alle benodigdheden hebt kan je beginnen gặp het maken van je eigen levende schilderij.

We beginnen met het printen van het plaatje dat je op je levende schilderij wilt hebben. Het leuke aan dit project is dat je niet 100 procent hetzelfde hoeft te doen als ik. Je kan er je eigen draai aan geven door optionele dingen zoals het plaatje op het schilderij te veranderen. Maar als je dit doet, herinner je er dan hàn aan dat de programmeer stappen Wellicht niet dự án zijn voor je có liên quan. Ik ga deze directionable verder met een afbeelding, dit is de clown die je hierboven kan vinden. Als je verder héo gặp tiền tệ dezelfde aflbeelding, in deze afbeelding dan uit als A3. Als je een andere afbeelding wilt raad ik aan om op Google naar een goed zwart wit voorbeeld te zoeken, Deze dan omzetten naar vectors zodat je zonder problemmen in de kwaliteit je afbeelding kan scalen.

Nu komt het wat moeilijkere gedeelte namelijk het lasersnijden van de lijst. Bovenin vind je de uitwerkingen van mijn lijst. Deze kun je gebruiken als je de zelfde maat lijst wilt hebben als ik. Wat ook een mogelijkheid là om de bovenstaande makercase link te klikken om daar je eigen formaat doos te maken. Hoe dan ook moet je het laden trong Adobe illustrator (của een Programma wat daar op lijkt). Als je afbeelding eenmaal geladen is moet je de oppervlakte ervan precies zo zetten als je totale lijst inneem, dit doe je zodat de lasersnijder sau makkelijk de oppervlakte kan bepalen. Daarna kun je naar je lazersnijmachine phần mềm gaan en kun je je afbeelding importeren en snijden. Maar zorg er eerst voor dat de lazer op de juiste afstand staat van je lijst materiaal zodat je de Optimale sneden kan maken.

Plak nu de lange houten dải aan het boord zoals hierboven te zien is zodat je een uitstekende lijst krijgt. Dit zorgt ervoor dat je er alle elektronica achter kan zetten zonder dat het te zien is. (sửa: helaas kan dit niet aangezien ik heb besloten een servo te gebruiken, deze is te groot dus kun je de lijst plakken zoals je zelf wilt, zorg er hàn voor dat je afbeelding er in kan / zit.) en kijk je waar je gaatjes moet boren voor de lapjes vv bij mij zijn de gaatjes geboord op de plek waar de ogen zitten en waar het strikje komt, maar boor gerust op andere plekken als je dat liever hebt.

Nu je klaar bent gặp de lijst kun je verder gặp de mechanica.

Bước 2: Stap 2: Werken Met De Arduino

Stap 2: Werken Met De Arduino
Stap 2: Werken Met De Arduino

benodigdheden:

hôn nhân:

  • arduino
  • arduino ledjes
  • arduino servo
  • een heleboel arduino draden
  • een arduino nút.
  • adruino buzzer (optioneel)

Máy móc:

bán tuần lộc

phần mềm:

phần mềm arduino

Nu kunnen we beginnen met het in elkaar zetten van de arduino. hieronder kun je de code vinden die ik ga gebruiken voor mijn project. Ook heb ik de lossen onderdelen zoals de code voor een servo en een eventuele buzzer neergezet (in de totaal code zit ook een functie voor een beeper), voor het geval je die los wilt gebruiken. Denk er hierbij hàn aan dat bij een Arduino una een servo en een beeper niet samen kunnen, aangezien het teveel stroom verbruikt en je hierdoor de buzzer niet hoort. Als je dit niet wilt doen is het gót simpel, mở mã trong phần mềm de arduino, cắm je arduino aan de computer, selecteer het soort arduino onder tools board manager en upload de code naar je arduino door op upload te klikken. Zorg er hàn voor dat je port staat naar COM4 zodat je phần mềm weet dat je arduino is aangesloten (te vinden onder tools port).

Voordat we verder kunnen naar het opzetten van het breadboard moet je (als je precies hetzelfde doet als ik) twee lapjes selleren aan twee lange draden. Dit doe je om zo je lampjes niet direct op het breadboard te hoeven plaatsen en hierdoor kun je zo dus vrij te bewegen en makkelijker in de geboorde gaten zetten. In de code heb ik eventueel een functie voor een extra lampje, als je dit wilt toepassen moet je nog een ledje op de zelfde manier selleren.

Nu je dit gedaan heb kun je beginnen met de set-up van je breadboard. Hierboven là een plaatje te vinden gặp daarop de exacte wijze hoe ik het gedaan heb. Ik ben niet goed trong het netjes maken van zon breadboard maar het werkt trong ieder geval. Als je en extra lampje wilt toevoegen moet je een draad led in het breadboard prikken met een draad van de - pool naar het schakelpunt van de knop (kijk bij verwarring hoe de andere lampjes lopen,) en moet je de + pool in de door jou aangegeven poort stoppen. Je ziet op mijn breadboard een buzzer zitten. Deze doet het hàn maar hoor je bijna niet omdat er teveel stroom naar de servo gaat, maar ik heb hem er toch op gelaten voor het geval je een arduino mega gebruikt en hàn allebei kan doen của als je het niet erg vind dat die zo zacht piept.

Als je alles goed hebt opgezet, plug je je Arduino in je pc en moet als het goed is je servo automatisch gaan draaien. Wanneer je op de knop klikt moeten de lampjes aan gaan, de buzzer (zachtjes) gaan piepen en de servo oneven gaan bewegen. Là dit niet zo moet je nog thậm chí là naar de breadboard set-up kijken.

Bước 3: Stap 3d: Printen

Stap 3d: Printen
Stap 3d: Printen

vật chất:

máy in 3d voor nhựa

máy móc:

máy in 3D

phần mềm:

Phần mềm in 3d

Ghim Een hele kleine maar belangrijke. Wat is een clown zonder zijn strik, helemaal niks toch. Dus daarom kun je hieronder een stl file vinden van het hierboven staande strikje die ik gặp behulp van tinkercad heb gemaakt. File laad de stl trong phần mềm máy in jou 3d, zet de instellingen goed (is voor elke print anders) en print hem uit. Een gót simpele stap maar duurt vrij lang. Daarom raad ik aan om terwijl hij deze stap doet alvast stap 4 te doen.

Bước 4: Stap 4: Zet Alles trong Elkaar

Stap 4: Zet Alles ở Elkaar
Stap 4: Zet Alles ở Elkaar
Stap 4: Zet Alles ở Elkaar
Stap 4: Zet Alles ở Elkaar
Stap 4: Zet Alles ở Elkaar
Stap 4: Zet Alles ở Elkaar

benodigdheden:

hôn nhân:

  • lijm
  • băng
  • băng dubbelzijdig

Nu alle onderdelen klaar zijn is het tijd om alles in elkaar te zetten. Als eerste moet je de servo widezetten aan het alleenstaande gaatje zoals hierboven ook là gedaan. Dit kan je op verschillende manieren doen, je kan lijm gebruiken zoals ik heb gedaan maar pas hierbij Wel op dat je niet te sterken / zwakken lijm gebruikt. Wat je ook kan doen is hem erop tapen, maar zorg er dan han voor dat je enorm sterk tape hebt.

Nu plak je de strik die je geprint hebt Large aan de bovenkant van de servo, dit kan met lijm of dubbelzijdig tape.

Doe nu de lampjes door de twee overige gaten en băng ze rộng lớn. Zorg er voor dat je bedrading niet beschadigd tijdens het tapen.

En als laatste tape je je arduino en breadboard wide aan de achterkant gặp băng dubbelzijdig. Zo zit je arduino niet vĩnh viễn rộng lớn aan je schilderij. Kijk voor de zekerheid của er geen draadjes los zijn gegaan tijdens het plakken.

Gefeliciteerd je hebt alle stappen afgerond. Hopelijk vind je het een leuk project en kun je mensen hier mee aan het lachen maken. Ik wens je nog shoe veel plezier gặp je nieuwe schilderij.

Đề xuất: