Mục lục:

Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 bước
Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 bước

Video: Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 bước

Video: Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 bước
Video: Leap Motion SDK 2024, Có thể
Anonim
Tấm chắn bàn phím LED Reactie Spel Met Lcd
Tấm chắn bàn phím LED Reactie Spel Met Lcd

Een leuk spelletje maken voor trường gặp een arduino? Klinkt leuk! Dan moet je eerst een idee hebben voor een spel. Ik dacht meteen aan spellen waar je snel op een knop moet drukken als hij licht geeft. Dus ik keek op het internet en vond een projectje waar dit spel wordt gemaakt. Als je die versie wilt maken ga dan naar: https://www.gadgetronicx.com/reflex-test-game-using-arduino/. Maar van het kopiëren van iemand anders project leer je niks, dus moest ik er iets bij doen. Ik đã gặp geïnteresseerd trong het lcd scherm die ik has gekregen voor deze opdracht, maar mijne werkte niet zo goed. Om het makkelijker te maken kreeg ik een Lcd Keypad Shield die ik direct kon zetten op de arduino. Na een paar weken uitzoeken hoe alles werkt is het me gelukt om het af te maken. Trong deze chân có thể hướng dẫn ik uit hoe je dit spel ook kan maken.

Quân nhu

  1. Arduino Uno
  2. Tấm chắn bàn phím LCD (D1 ROBOT)
  3. 10 nhãn tiêu chuẩn
  4. 4 đèn LED
  5. 10k ohm chúng tôi hiểu
  6. 4 100 ohm chúng tôi hiểu
  7. 4 Drukknoppen

Bước 1: Tấm chắn bàn phím LCD

Tấm chắn bàn phím LCD
Tấm chắn bàn phím LCD
Tấm chắn bàn phím LCD
Tấm chắn bàn phím LCD

Dit la het makkelijkste deel. De khiên moet er zo op dat de ghim op de goede plek zijn, dit la het makkelijkst te zien bij de analoge ghim. Iets belangrijks om te ướt là dat de che chắn niet aangeeft hàn chân chữ số beschikbaar zijn. Van vooraf zijn de beschikbare pinnen op de rij 13-12-11-3-2-1-0. Bij mijn Shield is pin 12 niet beschikbaar, de reden daarvoor is niet duidelijk. Ik heb op de khiên pinnen laten selleren zodat de draadjes er makkelijker ingaan. Pin 1 en 2 kunnen ook niet gebruikt worden đầu vào voor, đầu ra als als.

Bước 2: Het LED Spel

Het LED Spel
Het LED Spel
Het LED Spel
Het LED Spel

De schakeling is te repliceren van de foto dus wat ik ga doen is uitleggen wat er eigenlijk gebeurd in de schakeling. De code zet ik in de volgende stap maar ik leg het nu uit. Als het programmma start jerppert een ledje 3 keer waarna het spel start. Tijdens het spel gaat volgens een specifieke volgorde ledjes aan. Dit wordt geregeld cửa een trình tự die kiest Welke pin een signaal mag sturen. Als je niks doet Blijft het lampje aan omdat de stroom dan naar de ground kan, als je op het bijbehorende knopje drukt gaat het signaal naar de input. Hierdoor triggert een ngắt die de variabele voor de punten +1 doet.

Bước 3: Alles Samen Doen

Alles Samen Doen
Alles Samen Doen

Eerst moet het spel aan de arduino gặp de khiên verbonden loden. Dat la niet zo moeilijk gewoon de foto volgen met hulp van de code. Wat dit uiteindelijk toevoegd aan het spel is het volgende:

Na het 3 keer keperen wordt "GO!" geprint om aan te geven dat het spel is begonnen. Aan het eind geeft het spel aan hoeveel punten je hebt als volgt: "Points: (aantal punten volgens variabele points)". Als je een specifiek (maar aanpasbaar) aantal punten overschrijdt krijg je een berichtje die zegt "YOU WON !!!".

Bước 4: Einde

Als je de stappen hebt gevolgd ben je nu klaar! Een redelijk simpel spel samen gặp een lcd scherm. Het duurde chẵn om alles uit te vogelen omdat ik niet veel Informatie kon vinden over de Shield. Ik hoop dat dit projectje goed gebruikt kan loden om te starten met arduino en dat je Even lol hebt met het spel.

Veel plezier gặp maken!

Đề xuất: