Mục lục:

Máy đếm bước chân Arduino: 3 bước
Máy đếm bước chân Arduino: 3 bước

Video: Máy đếm bước chân Arduino: 3 bước

Video: Máy đếm bước chân Arduino: 3 bước
Video: Mạch đếm số bước chân dùng cảm biến gia tốc MPU6050 2024, Tháng bảy
Anonim
Máy đếm bước chân Arduino
Máy đếm bước chân Arduino

Vandaag gaan we een make-shift stappenteller maken gặp Arduino.

Quân nhu

Hiervoor heb je minimaal het volgende gật gù:

1x 16x2 LCD

1x công tắc lắc aethdx

1x Arduino Uno

1x điện trở 220 ohm

(Jumper) Kabels

Bước 1: Programmeren

Programmeren
Programmeren

Het programmeren van de stappenteller la het eenvoudigste gedeelte. Je pleaseint met het importeren van de LiquidCrystal library en vervolgens initialiseer je de LCD: Dit doe je door nog boven de setup te zetten

Màn hình LCD LiquidCrystal (pin1, pin2, pin3, pin4, pin5, pin6)

Pin 1 en 2 zijn voor de Register Chọn en de Read / Write van de LCD, deze zijn bij ons pin 12 en pin 11. Pin 3 t / m 6 de aangesloten op DB4 t / m DB7, wij gebruikte hiervoor chân số 2, 3, 4 vi 5.

Vervolgens khởi tạo je twee variabelen, een integer waarde voor de sensor en een integer waarde voor het aantal stappen, vergeet ook niet op de variabel van stappen op 0 te zetten!

Trong trình khai báo de setup je hoeveel rijen je wilt hebben, omdat deze LCD standaard een 16x2 is werken we dus ook met 16 kolommen en 2 rijen. Dit is het lcd.begin (16, 2) gedeelte, vervolgens kan je nog een vaste tekst erop afbeelden door lcd.print in de setup te gebruiken, dit hebben wij gedaan met het Aantal stappen omdat dat niet hoeft te veranderen.

Trong de loop ga je statementren waar de variabel sensor op gebaseerd is, namelijk aan de output pin van de shakeswitch, dit is bij ons A1 note: dit moet hàn op een analoge pin!

Bước 2: Opzetten

Opzetten
Opzetten

Nu de code klaar is kan je beginnen met het opzetten van de chiết áp. De door ons gebruikte aethdx shakeswitch is niet moeilijker in elkaar te zetten. Je sluit namelijk de thụt kant aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een analoge pin. Het moeilijkere gedeelte là de LCD. Om te beginnen is het belangrijk dat je de pinheaders aan de LCD hàn om los contact te voorkomen.

Chiết áp Zet een (draaiknop) op het breadboard của sluit hem aan via jumpercables. Dit is belangrijk voor de background-led van het LCD scherm.

Nu het aansluiten zelf. Houd de LCD zo voor je dat de pinnen aan de bovenkant zitten, sluit het dan op de volgende volgorde van links naar rechts aan:

GND - Chiết áp van nối đất (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (Điện áp tại Bộ thu chung) - De naam geeft het al weg, điện áp, deze moet op de 5 volt.

VU (Đơn vị âm lượng) - Chiết áp van de gạt nước (chân middelste), chỉnh sửa lại het độ tương phản van de nền-LED

RS (Đăng ký Chọn) - Moet op een digital pin, trong khuôn geval staat die op 12.

RW (Đọc / Ghi) - Moet op de ground

E (Kích hoạt) - Moet op een digitale pin, ở vị trí geval staat die op 11.

DB0 t / m DB3 - Kunnen genegeerd worden.

DB4 t / m DB 7 - Moeten worden aangesloten op ook weer chân kỹ thuật số, ở vị trí geval là dat DP 2 t / m 5

LED - De laatste twee pinnen heten beide LED. Đèn LED de linker là de anode en de rechter LED là de kathode. De anốt sluit je gặp een điện trở 220V aan op de 5 volt. En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de ground.

Bước 3: Klaar

Klaar!
Klaar!
Klaar!
Klaar!

Dat is alles wat je hoeft te doen voor een werkende chiết áp trong elkaar te zetten. Natuurlijk is het met zoon enorme breadboard Wel erg onhandig, daarom kan je ook de kleinere variant kiezen en door die direct onder de Arduino te doen bespaar je zo gót veel ruimte. Op de mini breadboard werkt die hetzelfde als de grotere biến thể. Vergeet dan han niet om een rij over te laten voor de 5 volt aansluitingen.

Đề xuất: