Mục lục:

Hue & Me: 7 bước
Hue & Me: 7 bước

Video: Hue & Me: 7 bước

Video: Hue & Me: 7 bước
Video: 7 bước tìm lại tình yêu trong bạn (PHẦN 1) | Sách I Love You But I’m Not In Love With You 2024, Tháng bảy
Anonim

Hue & me is een Ambilight die reageert op video. Dự án Dit is aangeleverd door de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Een werkend ngonbaar nguyên mẫu die gebruikt maakt van Arduino en een interactie tussen gebruikers của een interactie tussen een gebruiker en een systeem realiseert.

Davey Verhoef - Thiết kế trò chơi - G & I1D.

Tín dụng:

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

Bước 1: Benodigdheden

Benodigdheden
Benodigdheden

- Arduino

- Bảng điều khiển Gắn kết USB B naar Micro-B kabel

- Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - Đầu cắm 2.1mm DC

- Giắc cắm thùng DC 2.1mm (cái) - Giá đỡ bảng điều khiển

- Dải LED RGB kỹ thuật số WS2812B - 30 LED - 1M

Bước 2: Lớp phủ

Trải giường
Trải giường

Laten we beginnen met de LED-strip te strippen zodat we de Data, GND en 5V ngoài van elkaar kunnen aansluiten op de Arduino. De rode kabel sluit je aan op de Vin, de blauwe kabel op de POWER GND en de Data kabel kan in pin 5.

Maak gebruik van een voedingsadapter om te voorkomen dat je je Arduino doorbrand. Soldeer de + en de - van de Dải đèn LED aan de 2.1mm Giắc cắm thùng DC (cái) - Giá đỡ bảng điều khiển.

Strip de Panel Mount USB B naar Micro-B kabel en zorg ervoor dat je het stroom uit deze kabel haalt zodat je alleen data doortuurt naar de Arduino.

Bước 3: Laad De Arduino Code En Test

Laad De Arduino Code En Test
Laad De Arduino Code En Test

Binnen dit dự án từ zowel Arduino als Xử lý gebruikt. Zorg er allereerst voor dat je FastLED toevoegt aan je Arduino Libraries en tải xuống mã deze. Wijzig op lijn 7 de hoeveelheid LED die je hebt en check lijn 47 om te checken de goeie LED-strip is aangegeven. De dải chết ik gebruik, chipset gebruikt de WS2812B theo thứ tự màu GRB. Om je dải te kalibreren kan je thậm chí kijken bij de FastLED documentatie. Over het algemeen moeten de standaard waardes gewoon werken als je dezelfde LED hebt aangeschaft.

Als laatst heb je de Chế biến thành phần mã dự án gật gù van de Adafruit. Voor het testen kan je de Colorwirl.pde openen. Vergeet niet weer thậm chí een aantal lijnen aan te passen; aantal LED op lijn 29 en serial device op lijn 44. Als de Arduino het enige COM apparaat is dat is aangesloten, dan moet Serial.list () [0] voldoende zijn. Zo niet, probeer dan Serial.list () [1]. Test de app en gặp een Beetje mazzel zie je een mooi gekleurde LED-dải.

Mocht je niet gelimiteerd zijn tot Chế biến, dan kan je alles gebruiken wat tương hợp là gặp Adalight (zoals Prismatik), maar voor nu gaan we het hebben over Chế biến kant.

Bước 4: Dải đèn LED Solderen En Monteren Op Je Scherm

Dải đèn LED Solderen En Monteren Op Je Scherm
Dải đèn LED Solderen En Monteren Op Je Scherm

Chúng tôi gaan nu de LED-dải báneren en monteren op het scherm. Om het proces hiervan wat plezieriger te maken, raad ik aan om als eerst de LED-dải aan elkaar te selleren voordat je deze op je scherm monteert.

HÃY BẮT ĐẦU! Als je je LED-dải bekijkt, dan zie je dat er een richting aangegeven wordt, dit is de richting die je moet volgen om je dải werkend te krijgen. Het klinkt misschien logisch, maar selleer + 5V aan + 5V, Din aan Din en GND aan GND. De laatste strip kan je laten voor wat het is - selleer deze niet aan het begin van de strip!

Bước 5: Kiểm tra Nogmaals

Nogmaals Testen
Nogmaals Testen

Nu là het ngay cả kijken của al het selleerwerk goed là gegaan. Bắt đầu de color swirl en kijk of alles werkt. Als je tevreden bent met je setup, dan kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan we nu verder met de software.

Bước 6: Cấu hình Adalight

Adalight Configureren
Adalight Configureren

Elke Individualuele LED moet nu gedefinieerd worden trong de phan mem. Mở Adalight.pde trong xử lý en verander trong lijn 87 hoeveel pixel je langs de kanten en bovenzijde hebt.

Hieronder vind je een regel met "per-LED information" - dit is een lange lijst waarin alle LED rondom de tv worden gedefinieerd. Elke LED từ cửa gedefinieerd 3 số:

- Số giám sát (Dit là hoogstwaarschijnlijk 0, maar dit kan voor jou anders zijn).

- X coördinaten (0 là liên kết als je het scherm voor je hebt).

- Y coördinaten (0 là de bovenzijde als je het scherm voor je hebt).

James Rankin heeft een tool geschreven die dit grotendeels voor jou doet. Ook heeft hij een fix geschreven voor phim màn ảnh rộng.

Bỏ đi dấu phẩy của je geen thêm dấu phẩy của dấu ngoặc nhọn hebt staan.

Bước 7: Ngồi lại và thư giãn

Ngồi lại và thư giãn
Ngồi lại và thư giãn

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten en kun je lekker een film kijken. Gefeliciteerd, je hebt voor rond de € 50 een ambilight systeem gebouwd!

Đề xuất: